To Αγρίνιο έχει μετεξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μια πόλη δυστυχώς αφιλόξενη, μιας και αυτοί που μπορούν να κυκλοφορήσουν άνετα και να καταλήξουν στον προορισμό τους είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και αυτοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.
Οι πινακίδες για κοινόχρηστους χώρους είναι βέβαιο ότι συμβάλλουν σημαντικά στην κυκλοφορία των οχηµάτων, την αποφυγή ατυχημάτων, την πληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών. Σήμερα δεν θα καταπιαστούμε γενικά με το θέμα. θα ανοίξουμε αναλυτικό φάκελο στο μέλλον, θα σταθούμε βασικά στο σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας επισκέπτης ερχόμενος στην πόλη μας, και είναι αρκετοί τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για παράδειγμα , όσο και αν αναζητήσει κανείς το Νοσοκομείο Αγρινίου δεν θα μπορέσει να το εντοπίσει. Ειδικά αν ακολουθήσει τις πινακίδες, που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, το σίγουρο είναι πως θα φτάσει στο παλιό Νοσοκομείο και θα πάθει ένα σοκ… Μέχρι να βρεθεί κάποιος να του εξηγήσει ότι δεν είναι αυτό το Νοσοκομείο μας αλλά ένα ολοκαίνουργο κτίριο στην εθνική οδό (αν θα βρει γιατρό είναι άλλο θέμα), ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό και την γλιτώσει ο άνθρωπος!
Προσπαθούμε να διακωμωδήσουμε λίγο την κατάσταση γιατί είμαστε πραγματικά για κλάματα όταν σε αυτή την πόλη δεν κατορθώσαμε τόσο καιρό να βάλουμε μια πινακίδα, έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης να γνωρίζει. Και όχι μόνο δεν τοποθέτησαν, αλλά οι αρμόδιοι πράττουν διπλό έγκλημα που έχουν αφήσει ακόμη τις παλιές πινακίδες, Σε κάποια δε σημεία, για να μην φαίνεται η αδράνεια τους, ΤΙΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΣΑΝ , δηλαδή ένα τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα ..Παρά ταύτα, στέλνουν επιστολές για το Νοσοκομείο που δεν έχει γιατρούς ή κάνουμε παναιτωλοακαρνανικά συλλαλητήρια για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα στον τομέα της υγείας στην περιοχή μας και δώσε κριτική και φτιάξε αφίσες, πανό κ.τ.λ . Και εμείς περιμένουμε να μας επιλύσει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση τα προβλήματα μας όταν ένας δήμος δεν μπόρεσε δυόμιση χρόνια τώρα να τοποθετήσει πινακίδες που να σε προσανατολίζουν και όχι να αποπροσανατολίζουν, ελπίζουμε να μην χρειαστεί τόσος καιρός όσο χρειάστηκε να γίνει το νέο Νοσοκομείο.Γιατί ένας συνάνθρωπός μας, με έμφραγμα, μπορεί να χάσει την ζωή του όταν δεν υπάρχει καρδιολόγος στο Νοσοκομείο αλλά και όταν καθυστερήσει να φθάσει..Και όταν επέλθει το μοιραίο θα φέρει ευθύνη είτε ο μεν, είτε ο δε!
Nανά Θεοδωροπούλου