Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) προσκαλεί στο 3ο Συμπόσιο Ιχθυοκαλλιέργειας 2023, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στο Athens Marriot Hotel, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα «Μετασχηματισμός και ανθεκτικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας προς μια κοινωνικά αποδεκτή και περιβαλλοντικά βιώσιμη ανάπτυξη».
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, επισκεφτείτε το https://aquaculture.gr/
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
9:30 – 10:00 Εγγραφές
10:00 – 10:15 Άνοιγμα Συμποσίου
Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης – Διευθυντής Realnews
Χαιρετισμοί
- Καθ. Γιώργος Κεχαγιάς, Κοσμήτορας Γεωπονικών επιστημών, Πανεπιστήμιο Πάτρας
10:15 – 10:45 Συνέντευξη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου
10:45 – 12.00 Ενότητα Α
Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα: Μέτρα και ενέργειες για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του κλάδου
Συμμετέχοντες:
- Σταύρος Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Νίκος Ταγαράς,Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας
- Βασίλειος Κόκκαλης,Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχης σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης
- Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΟΠΥ
- Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος, Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ)
Συντονισμός: Δημήτρης Χριστούλιας, Οικονομικός συντάκτης, RealNews
12:00 – 13:00 Ενότητα Β
Τάσεις κατανάλωσης και ανταγωνισμός
Εισήγηση: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής ΕΛΚ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Συμμετέχοντες:
- Απόστολος Αποστολάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΚΑΑ
- Λευτέρης Κιοσές, Γενικός Διευθυντής, ΙΕΛΚΑ
- ΚούρτογλουΞένια, Ιδρύτρια Focus Bari & Resilience Expert
- Λευτέρης Λαζάρου, Chef & Ιδιοκτήτης εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE
Συντονισμός: Μαριάνα Πυργιώτη, Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert
13:00 – 14:00 Διάλειμμα | Γεύμα
14:00 – 15:20 Ενότητα Γ
Απαντήσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας
Εισήγηση: Γιώργος Στρατάκος, Γενικός Γραμματέας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Συμμετέχοντες:
Α’ ΚΥΚΛΟΣ: Αειφορία και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας
- Μαρίνα Πέτρου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Αλιείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Καθ. Ιωάννης Θεοδώρου, Πρόεδρος Τμήματος Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, Πανεπιστήμιο Πάτρας
- Ιωάννα Αργυρού, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΝΑΥΣ
- Κατερίνα Λύτρα, Επιστημονική Διευθύντρια, ΕΛΟΠΥ
Β’ ΚΥΚΛΟΣ: Ευζωία των εκτρεφόμενων ψαριών
- Μαρίνου Κατερίνα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων & Κτηνιατρικών Εφαρμογών, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
- Μιχάλης Παυλίδης, Αντιπρύτανης Έρευνας & Ανάπτυξης, Πανεπιστήμιο Κρήτης
- ΛεωνίδαςΠαπαχαρίσης, Business Development Expert, ΕΛΟΠΥ
- Παναγιώτης Ι. Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Συντονισμός: Βάσω Αγγελέτου, Δημοσιογράφος
15:20-15:30 Συμπεράσματα | Κλείσιμο Συμποσίου
Μαριάνα Πυργιώτη, Co-founder Dome Consulting Firm & Communication Expert