Ο Κώστας Δημόπουλος, ο δικηγόρος της οικογένειας του εξαφανισμένου Μπάμπη στο Μεσολόγγι, μίλησε στην τηλεόραση του Mega για τις εξελίξεις της υπόθεσης.
Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 50χρονος κρεοπώλης, ο οποίος συνελήφθη για την εξαφάνιση του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Κατά την μαραθώνια κατάθεσή του, ο κρεοπώλης αντιμετώπισε πλήθος ερωτήσεων σχετικά με αντιφάσεις και κενά μνήμης που εμφανίστηκαν. Παρά ταύτα, ακολούθησε την ίδια γραμμή.
Σημειώνεται, ότι ο κρεοπώλης κλήθηκε να εξηγήσει τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας τη νύχτα που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης, καθώς και τις κλήσεις και τα μηνύματα που απέστειλε, τα οποία στη συνέχεια διέγραψε. Επίσης, κλήθηκε να δικαιολογήσει τον λόγο πίσω από το ψέμα που είπε σχετικά με το κινητό του τηλέφωνο. Ο δικηγόρος της οικογένειας του αγνοούμενου μίλησε για τις απαντήσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος στις αρχές.
Αστείες οι απαντήσεις του κρεοπώλη, υποστηρίζει ο δικηγόρος του Μπάμπη Κούτσικου
«Έδωσε κάποιες απαντήσεις, τουλάχιστον αστείες. Επικαλείται ένα κενό μνήμης ακατανόητο, επικαλείται πως έκανε χρήση χασίς, κα όλα αυτά δεν μπορεί η κοινή λογική να τα δεχτεί και δεύτερον, ό,τι έχει πει είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια. Καταθέσαμε και μήνυση για ψευδή κατάθεση γιατί δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε να περάσει. Και ακολούθησε η ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμεί για την ανθρωποκτονία», είπε αρχικά και συνέχισε, λέγοντας:
«Ο Μπάμπης είναι ένα παιδί που δούλευε όλα τα χρόνια τη ζωής του στο εξωτερικό από τότε που τελείωσε το σχολείο. Είχε έναν καλό μισθό και ήταν τεχνίτης στα φωτοβολταϊκά. Επομένως, δεν ήταν ένα παιδί που είχε την ανάγκη να κάνει άλλα πράγματα. Ήταν ένα παιδί που είχε βοηθήσει την οικογένειά του και φίλους του. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τα λεφτά που έδωσε αυτή τη στιγμή. Για να το λέει η μητέρα του μάλλον το γνωρίζει. Είναι ένα αδίκημα που έχει τελεστεί από διάφορους δράστες. Είναι εγκληματική ενέργεια που βασίζεται στη συμμετοχή. Στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».
iefimerida.gr