Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο σκηνοθέτης Κώστας Φαρμασώνης που είχε δημιουργήσει το θεατρικό εργαστήρι Άστρους.
Μαθητής του Ροντήρη, είχε σπουδάσει στη σχολή θεατρολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, ενώ ήταν διπλωματούχος σκηνοθέτης από την Max Reinhardt-Seminar της Βιέννης. Σύμφωνα με τον αείμνηστο Κώστα Γεωργουσόπουλο, ο Φαρμασώνης ανήκε στην μικρή ομάδα διπλωματούχων Ελλήνων σκηνοθετών θεάτρου.
Μ. Χουρμούζη, Ι.Καμπανέλλη, Β. Ζιώγα, Μποστ, Δ. Κεχαίδη, Γ.Μανιώτη, Στ. Τσιώλη, Α. Δήμου, Ευ. Τριβιζά κ.ά.
Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου για 12 συνπτά έτη, στο οποίο προσέδωσε ταυτότητα θεάτρου τέχνης. Ειδικά, οι σκηνοθεσίες του σε έργα του Μπ. Μπρεχτ χαρακτηρίστηκαν από τον Κ. Γεωργουσόπουλο ως «η επιστροφή του Μπρεχτ στην Ελλάδα».
Τα έργα που έχει σκηνοθετήσει έχουν παρουσιαστεί στο σύνολο των Φεστιβάλ της χώρας ανάμεσα σε αυτά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.
Από τις πιο πρόσφατες γνωστές παραγωγές του ήταν η θεατροποίηση κειμένων του Ευγένιου Τριβιζά, μια συνεργασία που άφησε εποχή στις σύγχρονες παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
Από την δεκαετία του ’80 έως και σήμερα έχει διδάξει σε άπειρα θεατρικά σεμινάρια του Υπουργείου Πολιτισμού και άλλων πολιτιστικών φορέων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ήταν παντρεμένος με την Γεωργία Κωστοπούλου και πατέρας τριών παιδιών από αυτόν και από πρότερο γάμο.
ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Το Αγρίνιο και το ελληνικό θέατρο αποχαιρετούν έναν σπουδαίο άνθρωπο και σημαντικό σκηνοθέτη, τον Κώστα Ν. Φαρμασώνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 74 ετών.
Ο Κ. Φαρμασώνης συνέδεσε το όνομά του με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και το θέατρο τέχνης.
Η πόλη δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει όσα της προσέφερε. Η αυλαία στο θέατρο πέφτει πάντα με σιωπή, για κάποιους ανθρώπους όμως το χειροκρότημα δεν σταματά…