Στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας, έλαβε χώρα με επιτυχία για μία ακόμη χρονιά η περίφημη Γιορτή Τσιγαρίθρας. Πρόκειται για μία παραδοσιακή γιορτή της περιοχής, η οποία ξυπνά παιδικές μνήμες και απευθύνεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρασκευή της τσιγαρίθρας αλλά και να δοκιμάσουν τσιγαρίθρες, παραδοσιακή μπομπότα, τραχανά και τοπικό κρασί.
Τα παλαιότερα χρόνια, που τίποτα δεν πήγαινε χαμένο, οι κάτοικοι της περιοχής με εφευρετικό τρόπο κρατούσαν το στρώμα λίπους από το δέρμα του χοιρινού και αφού αφαιρούσαν εντελώς το δέρμα, έκοβαν το λίπος με το κρέας σε μικρά κομμάτια και το έλιωναν σε καζάνι. Στη συνέχεια αφαιρούσαν το ρευστό λίπος και αυτό που έμενε ήταν ένα ξεροψημένο εξωτερικά, αλλά πολύ τρυφερό εσωτερικό μικρό κομμάτι κρέατος. Ήταν οι περίφημες τσιγαρίθρες ή αλλιώς τσιγαρίδες, διάσημος μεζές για κάθε ηλικία και γούστο.