Συνεχώς και νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.
Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, δήλωσε ότι η νεκροτομή έχει πραγματοποιηθεί και υπάρχει το πόρισμα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, η οποία είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως αυτά τα αποτελέσματα θα προσφέρουν περαιτέρω πληροφορίες στις έρευνες γύρω από την δολοφονία.
Το πιο πιθανό σενάριο για το κίνητρο της δολοφονίας
Ο κ. Τσούκαλης, ο οποίος είναι ιδιωτικός ερευνητής, αναφέρθηκε στις αντιφάσεις του κρεοπώλη -που είναι ο βασικός κατηγορούμενος για την δολοφονία του Μπάμπη- αλλά μίλησε σχετικά και με το κίνητρο πίσω από το έγκλημα. Ο ίδιος πιστεύει ότι σύντομα θα υπάρξουν προσαγωγές και τα στόματα θα ανοίξουν.
Αναλυτικά είπε:
«Περιμένουμε να δούμε αν εντοπιστεί η καραμπίνα ή το τηλέφωνο. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν. Δεν αποκλείουμε να βρεθούν στοιχεία DNA πάνω σε αυτό. Επίσης δεν αποκλείεται να γνώριζε κάποιος αλλά δεν αποκλείεται να ήταν κάποιος άλλος εκεί κοντά με αυτοκίνητο.
Ένας ο οποίος λέει ψέμματα σε κάθε ανάκριση κάτι θα του ξεφεύγει. Την παραμονή της εξαφάνισης του Μπάμπη υπήρξε ένας έντονος διάλογος του Μπάμπη και του κρεοπώλη που του ζητούσε τις 17.000 ευρώ που του χρωστούσε για να πάει στην Ιταλία όπου ήταν η έδρα της εργασίας του.
Μπορεί οι 17.000 να είναι μικρό κίνητρο αλλά μπορεί να ήταν σε συνδυασμό με κάτι άλλο. Σιγά – Σιγά πιστεύω ανοίγουν στόματα και θα υπάρξουν προσαγωγές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.
Για τον κρεοπώλη πιστεύω ότι μπορεί να είχε και άλλες εμπλοκές. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να ήξερε κάποια παράνομη δραστηριότητα του κρεοπώλη. Ο άνθρωπος αυτό έκανε εγκληματικές αντιφάσεις από την αρχή λέγοντας πολλά ψέμματα».
Οι χρυσοθήρες και η αρχαιοκαπηλία
Η κατάθεση του κρεοπώλη σχετικά με χρυσοθήρες που αναζητούν «θησαυρούς» στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, προβλέπεται να δημιουργήσει νέο κύκλο ερευνών.
Όπως είχε γράψει το ieidiseis, οι Αρχές εξετάζουν εάν υπάρχουν συνδέσεις μεταξύ των «τοπικών» κυκλωμάτων και της δολοφονίας του Μπάμπη. Μάλιστα η παρουσία του κρεοπώλη σε απομακρυσμένες περιοχές κατά τις επίμαχες ώρες, καθώς και το σημείο της δολοφονίας, που είναι παντελώς σκοτεινό μετά το απόγευμα, προκαλούν αναρωτήσεις που πρέπει να διερευνηθούν.
Μάλιστα, ο κρεοπώλης εμφανίζεται στην ίδια περιοχή (βάσει των καμερών και του στίγματος του τηλεφώνου του) και την προηγούμενη ημέρα. Τι έκανε εκεί; Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να ανήκε σε κάποια από τις ομάδες που κάνουν «έρευνες» για λίρες και αρχαία.
Δεν έχει αποκλειστεί, ωστόσο, και η εμπλοκή του σε οποιαδήποτε άλλη εγκληματική δραστηριότητα (πέραν της δολοφονίας). Και αυτό διότι, όπως λένε αστυνομικές πηγές, σε καμία από τις καταθέσεις του δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά ούτε και τη διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητό του.
Το ταξίδι στην ορεινή Ναυπακτία
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο λόγω του γεγονότος ότι μετά τη δολοφονία του Μπάμπη ο κρεοπώλης ταξίδεψε στην ορεινή Ναυπακτία διανύοντας μία διαδρομή περίπου 2,5 ωρών. Από τη στιγμή που δεν ομολογεί, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι έκανε σε αυτό το ταξίδι και που ακριβώς θα μπορούσε να έχει κρύψει πειστήρια του εγκλήματος (όπως το κινητό τηλέφωνο του Μπάμπη που δεν βρέθηκε ποτέ και τη καραμπίνα του).
Όπως λένε πηγές από το Μεσολόγγι, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι υπήρχε στην περιοχή μία ομάδα περίπου πέντε ατόμων που προχωρούσε σε λαθρανασκαφές. Σημειώνεται ότι η ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου «διαχρονικά» είναι τόπος δράσης χρυσοθήρων και αρχαιοκάπηλων. Κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες για «παρέες ντόπιων» που έχουν στην κατοχή τους αυτοσχέδια μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου και «σαρώνουν» ξωκλήσια και άλλα σημεία αναζητώντας «θησαυρούς».
Οι σκαμμένες εκτάσεις μαρτυρούν την παρουσία τους. Μάλιστα για να μη γίνουν αντιληπτοί πηγαίνουν για «έρευνες» κατά τις βραδινές ώρες, έχοντας πάνω τους προβολείς και φακούς αλλά και τη βεβαιότητα ότι δεν θα τους δει κάποιος στην «ερημιά» και το σκοτάδι.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας για τη δολοφονία του Μπάμπη τέθηκαν υπόψη των Αρχών κάποια μηνύματα, το περιεχόμενο των οποίων παραπέμπει σε λαθρανασκαφές. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι λαθρανασκαφές και το «κυνήγι του θησαυρού» είναι παράνομες πράξεις και για το λόγο αυτό συνήθως οι «κυνηγοί» κρύβουν τον εξοπλισμό τους σε αποθήκες ή άλλους χώρους και όχι στο σπίτι τους ή σε κάποιον αποθηκευτικό χώρο της οικίας τους.
ieidisis.gr