Απομακρύνθηκε ο Παναγιώτης Κατσούλης από την υπηρεσία του, μετά από τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για παράβαση καθήκοντος κατά την δημαρχιακή του θητεία 2011-2014
Οι πληροφορίες του aixmi-news.gr θέλουν τον κ. Κατσούλη να έχει καταδικαστεί για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης των αγροτεμαχίων της Κατοχής στον τότε νεοσύστατο αγροτικό συνεταιρισμό «Τρίκαρδος». Ήταν μια κίνηση της τότε δημοτικής αρχής που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, την οξεία αντίδραση του Νίκου Μουρκούση, αλλά και την προσφυγή σε ένδικο μέσα από τον έτερο συνεταιρισμό που μέχρι τότε αξιοποιούσε αυτές τις εκτάσεις.
Τότε η Αποκεντρωμένη είχε ακυρώσει την απόφαση που είχε παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εν λόγω απευθείας ανάθεση, καθώς όπως αναφερόταν μεταξύ άλλων: «…ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν ακολούθησε την ενδεδειγμένη διαδικασία όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 195 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) αλλά τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 192 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) περί εκμίσθωσης ακινήτων των Δήμων».
Στην συνέχεια ο δεύτερος Συνεταιρισμός προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και η κατηγορία που αποδόθηκε στον κ. Κατσούλη ήταν παράβαση καθήκοντος.
Τόσο στο πρωτόδικο Δικαστήριο όσο και στο Εφετείο ο πρώην Δήμαρχος καταδικάστηκε. Ωστόσο η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε ως τον Άρειο Πάγο όπου και τελεσιδίκησε εναντίον του κ. Κατσούλη καθώς σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες δεν κατέθεσε προτάσεις εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας.
Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε ως τον Άρειο Πάγο όπου και τελεσιδίκησε εναντίον του κ. Κατσούλη
Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Βαγγέλης Τσούκας, σε ανάρτηση αναφέρει
Πάνο,ολόψυχα στο πλευρό σου!!!
Μετά από 30 χρόνια αψεγαδιαστης πορείας ως εκπαιδευτικός απολύεται…για συλλογικές πολιτικές αποφάσεις που αφορούσαν την περίοδο που ήταν δήμαρχος της Ι.Π Μεσολογγίου!!!!
Ο αγώνας του αφορά το ΔΙΚΙΟ και την ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ και θα είναι νικηφόρος!