Και ενώ δειλά- δειλά σε άλλους δήμους της χώρας ξεκίνησε από πολύ νωρίς η προεκλογική περίοδος στο δήμο Αγρινίου, πλην την πιθανή υποψηφιότητα του Δημήτρη Τραπεζιώτη δεν κουνιέται “φύλλο”.
Στα πηγαδάκια συζητιούνται κάποια ονόματα αλλά προς ώρας τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει. Αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι θα υπάρξει ένα ψηφοδέλτιο, πέραν των άλλων, με δύο πρόσωπα αποδοχής, το ένα από το χώρο της αριστεράς και ένα ακόμη από το δεξιό χώρο. Μέχρι όμως να δούμε εαν θα περπατήσει αυτή η προσπάθεια φαίνεται πως αρκετοί βλέπουν με καλό μάτι και την υποψηφιότητα του Μίλτου Ζαμπάρα, μετά μάλιστα και από την έκπληξη που έκανε στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Ο Μίλτος Ζαμπάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και θεωρείται από πολλούς (εαν το αποφασίσει) μια δυνατή υποψηφιότητα και με πλούσιο βιογραφικό.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
- Εχει ολοκληρώσει τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο και αναγορεύτηκε Διδάκτορας (PhD) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
-
- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (MSc) στους “Θεσμούς και Πολιτικές Υγείας”, του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
-
- Εχει σπουδάσει Περιβαλλοντικές Επιστήμες & είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στις Τεχνολογίες Αειφορικής διαχείρισης.
-
- Είναι μεταδιδακτορικός Ερευνητής (Postdoctoral Fellow) στο Ίδρυμα Έρευνας & Τεχνολογίας, Ινστιτούτο Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ).
- Είναι μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (2017- Σήμερα).
- Είναι συγγραφέας πολλών δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές & έχει παρουσιάσει την ερευνητική του δουλειά σε πάνω από 30 διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα και Ευρώπη (πηγή Researchgate).
-
- Έχει πάνω από 1000 ετεροαναφορές (>1000 citations) σε διεθνή έγκριτα περιοδικά (πηγή Google Scholar).
-
- Είναι μέλος των επιστημονικών ενώσεων American Chemical Society (ACS) & Mediterranean Scientific Association (MESAEP).
-
- Είναι κριτής σε έγκυρα επιστημονικά Περιοδικά όπως: Chemical Engineering Journal, Journal of Hazardous Materials, BioResources (North Carolina State University).
- Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του περιοδικού “Water and Waste”.
- Είναι κάτοχος Μελετητικού Πτυχίου της Κατηγορίας 27 (ΥΠΕΧΩΔΕ).
-
- Είναι κάτοχος διπλώματος ευρεσιτεχνίας με εφεύρεση κατοχυρωμένη από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, Ο.Β.Ι., αριθμός: 20110100702) με θέμα: «ΒePHOS® . Προσροφητικό υλικό για την απομάκρυνση φωσφόρου και αμμωνίας».
-
- Έχει εργαστεί ερευνητικά στα πρόγραμματα:
- “Development of management tools and preparation a management plan in the river basins of Louros and Arachthos, Master Plan, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
- “Σχεδιασμός και ανάπτυξη νανοδομημένων υλικών -Αρχιμήδης ΙΙΙ”.
- “WS4D – Water Saving for Development INTEREEG Ελλάδα- Ιταλία.
- “Composite non-woven high-performance products for treating oil spills” (FORTH/ICE-HT)
-
- Εργάστηκε ως Μελετητής στον Ιδιωτικό τομέα, στην Τεχνική Εταιρία “ΑειΧώρος”.
-
- Εχει λάβει μέρος στις συνδιασκέψεις:
- “Environmental Law and Youth Participation”, Study session in the European Youth Centre, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.
- “Sustainable development and Human Rights. Study Session. Limoges. France.
- “Dynamics and Management in Meditteranean”. University of Piraeus, University of Algarve (Portugal), Cardiff University (UK) and University of Lille-1 (France).
- Έχει επιβλέψει 14 μεταπτυχιακές διατριβές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΑΠ Διαχείριση Αποβλήτων. Διαθέτει 21 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά, 5 κεφάλαια σε βιβλία, 30 σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, 12 σε Εθνικά Επιστημονικά Συνέδρια καθώς επίσης είναι κριτής σε πλήθος επιστημονικών περιοδικών.
-
- Για 4.5 χρόνια (Απρίλιος 2015 – Οκτώβρης 2019) άσκησε καθήκοντα Υποδιοικητή στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.